ТОП-3 автомобили в болгарски стаи до $ 3,500

Болгарайна е наводнена с употребявани автомобили от Европа, чието използване в бъдеще обещава проблеми на техните собственици.

За да помогне на болгарските шофьори, експертите решиха да направят балансиран рейтинг на евтини автомобили до $ 3,500. Оказа се, че за такава сума е напълно възможно да се намери добра кола и да се разпореди следващият "Евроблок" е по избор.

Оценката се основаваше на безопасността и лекотата на поддръжка.

1. Chevrolet Aveo

Не е точно крехка кола с качествено окачване, а двигателят не издържа на проблем повече от 400 000 километра. Също така, Chevrolet Aveo може лесно да инсталира HBO.

От минусите - чести проблеми с тялото, които трябва да следвате. Също така, облицовката на капака на клапана може да работи и сензорът за празен ход може да се повреди. В АКПП често се сблъсква електрониката, а в механичната - звънецът звъни.

2. Рено символ

Много надеждна кола, която перфектно издържа на болгарските пътища. Характеризира се с висока устойчивост на корозия, дълготрайност на двигателя (до 400 000 км. Проблеми обикновено не се случва), меко окачване. В допълнение, колата има голям багажник до 500 литра.

От недостатъците - тесен салон. Понякога могат да се произвеждат неправилно функциониращи сензори, но като цяло електрониката е на добро ниво. АКРП се счита за доста крехка и изисква леко отношение.

3. Geely MK

Много популярен автомобил по нашите пътища. Основата на Geely MK е Toyota Vios.

Двигателят не е лош, като цяло той остава безпроблемен за около 250 000 км. Проблемите трябва да се очакват от термостата и датчиците, лагерите в КР също предизвикват шум. Също така в автомобилния проблем амортисьори.

Предимството на автомобила - простотата на ремонта и разпространението на компонентите. В допълнение, колата разполага с добро оборудване - климатик, система за дистанционно спиране, модерно електрическо оборудване.

Източник: auto.bigmir.net