Първите признаци, че автомобилът се нуждае от ремонт

Много автомобили смятат, че колата е много сложна система, която работи без човешка намеса. Това е вярно, но модерните автомобили изискват постоянна грижа. Има индикации, че автомобилът се нуждае от ремонт.

Ако двигателят на вашия автомобил е неравномерно на празен ход или когато педалът за газ е натиснат рязко, е необходимо да проверите времето за запалване. Причините за разклащане и вибрации може да са замърсен горивен филтър или повредени кабели за високо напрежение. Тези проблеми са много лесни за отстраняване.

Дори най-добрият автомобил може в крайна сметка да увеличи разхода на гориво. За да регулирате тази фигура, трябва да проверите въздушния филтър, кабелите и макарата, както и горивния филтър. При модерна кола трябва да проверите състоянието на сензора за кислород, разположен в изпускателната тръба.

В контролния панел има няколко крушки, които светват, когато възникнат проблеми. Ако няма промени в автомобила, все още трябва да диагностицирате автомобила.

Водачът е наясно с шума на двигателя си. Ако има чужди звуци, този факт трябва да насочи вниманието. Силните звуци, които се появяват на върха на двигателя, дават клапани, които изискват регулиране. Ако чуете глухи удари, се налагат сериозни ремонти.