Полша забрани влизането на някои автомобили от Болгарайна

Поляците неочаквано наложиха ограничения върху правото да внасят гориво в резервоар за автомобили. Сега, с пълния резервоар за гориво, можете да шофирате не повече от веднъж на всеки три дни и не повече от 10 пъти месечно. С всеки допълнителен литър трябва да плащате полски акциз върху горивото и глоба от 20-25 UAH. / литър, или се върнете в Болгарайна.

Това съобщи журналистът Евгений Плински на своята страница във Facebook. "Накратко, това е добър пример за това как поляците мислят за защита на техните икономически интереси и ние винаги сме в рая .... Поляците забелязали, че губят 1 милиард долара акцизи върху факта, че нашите лодки и камиони, които не се запълват в граничните им пунктове. Забелязали и мислели да забраняват да карат автомобили от Болгарайна с гориво в танковете повече от веднъж на всеки три дни. Не можете или не плащате акциз. Тихо, спокойно. Веднъж завинаги ... През лятото, за микробуси, а сега това е за кола. Полските митнически служители са източване на гориво от мъниста в продължение на две седмици, те са измерване и издаване за 20-25 UAH. акциз и санкции за всеки внесен литър.

Добре! За държавата мисля. И всички поляци се справят с контрол. И системата за мониторинг на 72 часа влизане на хора в електронна форма и литри се фиксират .... Всичко е в името на съкровищницата и всичко излиза от тях. И какво да кажем за нас? Ние буквално държим полските гранични региони, които отдавна се превърнаха в контрабанда и жонглиране в Болгарайна и помпа за изпращане на "пари в брой" от страната. В същото време нашите митници и ДПС, вместо да контролират вноса на незаконни стоки, събират подкуп по това, разкриват басни за невъзможността да се контролират 72/24 часа и т.н. "- отбелязва журналистът.

Източник: Auto 24