Бугати почива: 2000-годишната Запорожец е построена в Болгарайна

Под качулката на серийния Bugatti Chiron има 1500 W16. По-долу е показано Zaporozhets - моделът не е сериен. Но това не обезсилва факта: то е оборудвано с мотор, чиято мощност Bugatti не мечтае.

Името на звяра е ZAZ GTR . Дясната ръка на болгарските автомонисти от командата STR. Те са били " Brokeback " през последните 10 години. Всяка година публиката му се представя и се гордее с актуализации. През 2018 г. това не стана изключение: жителите на град Суми са оборудвали Запорожец с двигател с мощност 2000 души.

Базата на автомобила е ZAZ-965. Но под капака има 5.4-литров Bitu-притеснен V8 Ford Mustang и 3-степенна автоматична скоростна кутия.

Zaporozhets бяха тествани на летището Konotop . Вижте как премина тестът:

етап чемпіонату Болгараїни з драгрейсингу в Сумах След теста колата бе освободена на сцената на болгарското първенство за плъзгане в Sumy

Съперниците на новосъздадения опонент първоначално бяха скептични, а след това бяха ограничени. Но в крайна сметка те поискаха да вземат ZAZ GTR от състезанието.

Причината: "Броукбек" на драмата " счупи " всичко. Вината за това е същото пълнеж, което, между другото, му помага да ускори до 300 км / ч .

В допълнение, ZAZ GTR е толкова бързо, че разработчиците трябваше да го оборудват с спирачен парашут. Захранването е невероятно!